Island Hopper

CAIRNGORM NATURE


Begeleide Natuurreizen met een vleugje cultuur

Calanaish Standing Stones

Pijlstormvogels

Grauwe franjepoot

Machair

Sound of Taransay

Ferry

North Uist

Zee-anemoon

Zeearend

Gewone Zeehond

Alk Papegaaiduiker

Jonge Steenarend

Tuimelaar dolfijnen

Jan van Gent en Pijlstormvogels

Roodkeelduikers

Jef en Marian Calanaish Standing StonesSchotland Island Hopper door De Outer Hebrides


South en North Uist- Benbecula-Berneray-Harris-Lewis


 

Edelherten, Steenarend, Zeearend  Jan van Genten,  Papegaaiduikers, dolfijnen, reuzenhaai, dwergvinwalvis, orchideeën, vlinders


 

Een ongelooflijke reis door de meest westelijke eilanden van Schotland. We doen 6 eilanden aan en elke boottocht is een gelegenheid op zeevogels en zeezoogdieren.

Het zal niet alleen een ongelooflijke ervaring zijn qua vogels maar alleen al de variatie aan landschappen maakt het meer dan de moeite waard.

We bezoeken broedplaatsen van Steenarend en Zeearend, Grauwe franjepoot en Bonte strandlopers, Alken en Zeekoeten. We bezoeken de Calanais Standing Stones, een monument ouder dan de Egyptische pyramides, 5000 jaar geleden opgericht als een kalender die de 18,61 jaar maximale maandeclinatie berekent. Dit is de periode dat de maan niet ondergaat maar juist boven de horizon blijft.

De Butt of Lewis is een ander monument enkel gevormd door de natuur, met prachtige kliffen en verschillende zeevogels. Een prachtige plek om Jan van Genten te zien duiken.

In de eilanden van de Outer Hebrides vinden we veel Lewisian Gneiss, één van de oudste gesteentes ter wereld meer dan 3 miljard jaren oud. Je voelt deze oer-oudheid wanneer je door het landschap wandelt en rijdt.

Op al de eilanden vind je de Machair, een uniek biotoop van de Schotse westkust waar verbrokkelde schelpen een kalkrijke laag leggen over het zure veen met een prachtig bloementapijt als resultaat.

Een nacht verblijven we in the Highlands in het Nationaal Park van de Cairngorms zodat we ook dit landschap kunnen bewonderen en de visarend op nest aan onze lijst kunnen toevoegen.

We verliezen het landschap en de flora zeker niet uit het oog en al wandelend en rijdend maakt jullie gids je wegwijs in de Schotse geschiedenis en cultuur. We doen telkens een daguitstap met minibus onderbroken door wandelingen. 1 overnachting in de buurt van Mallaig, 4 op het eiland Benbecula of  North Uist, 4 overnachtingen op Harris/Lewis en 1 in de centrale Highlands bovendien 3 ferrycruises waarvan 1 door de Minch.

 

Reisdetails

 

Schotland: Highlands, Lewis, Harris, South Uist, North Uist, Benbecula

 

Aantal reizigers: min 5 en max 11

 

 

Reisbegeleider:     Jef Leestmans

Prijs per persoon:   € 2550 voor double rooms  single toeslag 225 €

Inbegrepen:           vluchten vanuit Amsterdam of Brussel (afhankelijk van vlieguren), overnachtingen, ontbijt, lunch en avondmaal, excursies, transfers, ferries. toegangsgelden, begeleiding,

Niet inbegrepen:    Alcoholische drank

Niveau:                  voor iedereen, enkel kleine wandelingen zijn voorzien

Accommodatie:      hotel op basis van 2 persoonskamer

Extra Info:             Heen en terugreis mogelijk per trein, kontakteer hiervoor de reisbegeleider

                        

    

REISSCHEMA


 

Uitstappen kunnen gewisseld worden volgens weeromstandigheden. Alle verplaatsingen in minibus of boot.

Dag 1:

Heen en terugreis per vliegtuig

Aankomst Schotse luchthaven ophaling per minibus waarna we doorrijden naar de westkust.

 

Dag 2:

We rijden door de Highlands naar Mallaig aan de westkust hier nemen we na de pick-nick de ferry naar Armadale op Skye. Een uitstekende gelegenheid om dolfijnen en dwergvin(wal)vis waar te nemen,en zeker en vast reeds het hele gammazeevogels. We rijden door Skye voor onze volgende ferry van Uig naar Lochmaddy op North-Uist. We komen dan juist op tijd aan voor het avondmaal in ons hotel op Benbecula.

 

Dag 3 - 5:

We verkennen de eilanden Benbecula en North en South Uist. We bezoeken de broedplaatsen van zowel Steen- als Zeearend en van zowel Bonte strandloper als Grauwe franjepoot. Op de meren kijken we uit naar duikers, zowel IJsduiker, Roodkeeelduiker als Parelduiker kunnen hier in broedkleed waargenomen worden. We bewonderen de bloemenpracht van de Machair, een uniek biotoop van de Schotse westkust waar verbrokkelde schelpen een kalkrijke laag leggen over het zure veen.

Dag 3 : Benbecula: Stinky Bay – Loch fada – loch Mor bij Grimnis voor Grauwe franjepoot

North Uist: Balranald, Greietobh en terug langs Baleshare

Dag 4:Loch Sgioport wandeling bij Loch Druidbeag – Staoinebrig – Bornais – Rubha Aird a Mhuile Loch Airneort

Dag 5 Naar Eriskay

 

Dag 6:

We nemen de Ferry naar Harris vanaf het eiland Berneray. Harris is het bergachtig deel van het tweeling eiland Harris/Lewis terwijl Lewis een groot veengebied is. We komen aan vlak bij de Sound of Taransay een prachtige baai waar zowel grote als zwarte zee-eend verblijven samen met verschillende duikers en alken. Zowel Zeearend als Steenarend kan hier gezien worden.

 

Dag 7

Calanais standing stones de 5000 jaar oude Stone Cirkle– Labost – Arnol - Bru

 

Dag 8

Harris East We volgen de beroemde Harris tweed route maar dit voor de adembenemde landschappen, we bezoeken ook een kijkhut bij een Steenarendnest,dicht genoeg om te observeren

 

Dag 9:

Op Lewis rijden we naar het meest noordwestelijk punt, the Butt of Lewis, met dramatische kliffen en passerende en broedende zeevogels. We rijden langs de veengebieden van Lewis

 

Dag 10:

Nog een laatste zoektocht naar the Hebridies Winterkoning en Zanglijster om daarna deze onvergeetlijke eilanden achter ons te laten.

‘s Middags nemen we de ferry naar Ullapool met opnieuw kansen voor zeevogels en zeezoogdieren. The Minch is een zee-engte met veel eilandjes en een gekende doortrekplaats van pijlstormvogels, stormvogels en jagers. Bovendien kruisen hier regelmatig dwergvinwalvissen, bruinvissen en dolfijnen. We rijden’s avonds naar het Nationaal Park van de Cairngorms

 

Dag 11:

Deze laatste dag bezoeken we enkele topplaatsen in het Nationaal park. Visarend wordt zeker aan de lijst toegevoegd maar ook brilduikers, waterspreeuw bramsijs zijn aanwezig.

 

Dag 12:

Vertrek vanuit de verblijfplaats in Newtonmore naar de luchthaven met minibus door Schotlands prachtig landschap. Afhankelijk van het vertrekuur wordt er eerst nog een wandeling voorzien in the Inch Marshes.

 

 

VRAGEN? BEL ME OP +44 7398 1540 61  OF email mij KLIK HIER