Van Oost naar West

CAIRNGORM NATURE


Begeleide Natuurreizen met een vleugje cultuur

Papegaaiduiker

Schots Sneeuwhoen

Otter - Stijn Leestmans

Grote Jager

Kleine Jager

Noordse stormvogel

Reuzenhaai

Dwergvinvis

Kuifaalscholver

Papegaaiduiker

Zeearend

Alk




Isle of May – Westkust - Highlands

Zeevogels – Zeezoogdieren – Highlandvogels mat arenden


Een zeer gevarieerde reis met het eiland van May aan de Oostkust tot een zeecruise aan de Westkust met tussenin de Highlands van Schotland. We doen 2  boottochten en op elke  is er gelegenheid om zeevogels en zeezoogdieren te bewonderen.

Het zal niet alleen een ongelooflijke ervaring zijn qua vogels maar alleen al de variatie aan landschappen maakt het meer dan de moeite waard.

We bezoeken broedplaatsen van zowel steenarend als zeearend van noordse stern, van alken en zeekoeten, papegaaiduikers, visarend, schots sneeuwhoen, alpensneeuwhoen, morinelplevier, kruisbekken en 3 soorten duikers staan ook op het lijstje. Onderweg krijg je uitleg over de Schotse geschiedenis en cultuur.

The Isle of May bevindt zich aan de oostkust niet ver van Bass rock maar in tegenstelling tot Bass rock kan je hier rustig rondlopen, alhoewel, rustig? Je moet wel eerst door een kolonie Noordse sterns en die vallen wel eens aan, muts, hoed of paraplu is aangewezen. Met een boot ben je op 45 minuten daar en reeds vanaf de boot kan je alle zeevogels bewonderen inclusief de Jan van Genten die op Bass Rock broeden. Alle andere zeevogels broeden op the Isle of May

Vandaar rijden we naar the Highlands in het Nationaal Park van de Cairngorms hier focussen we ons met een bergwandeling op Alpensneeuwhoen en Morinelplevier en verder Parelduiker, Schots Sneeuwhoen, kruisbekken (kans op zowel Schotse, Grote als gewone). We bezoeken de nest van de visarend. Voor de bergwandeling is een alternatief voorzien.

Aan de westkust gaan we met een speedboat de zee op dit op zoek naar zeevogels maar vooral zeezoogdieren met serieuze kans op dwergvinwalvis, dolfijnen (tuimelaars en andere soorten), bruinvis, gewone en grijze zeehond en zelfs Orca’s, ook de reuzenhaai, een tot 10 meter lange algeneter, is aanwezig. Verder is de westkust goed voor zee- en steenarend ook kans op otter.

We verliezen het landschap en de flora zeker niet uit het oog en al wandelend en rijdend maakt jullie gids je wegwijs in de Schotse geschiedenis en cultuur. We doen telkens een daguitstap met minibus onderbroken door wandelingen en zoals gezegd 2 boottochten.



Reisdetails



Schotland: Van Oost naar West

Reiscode:

Aantal reizigers: Min: 4 Max: 11

Datum: 1/7 - 11/7/2018

Duur: 8 dagen

Reisbegeleider: Jef Leestmans

Prijs per persoon: € 2245 voor 2 persoonskamer   single toeslag150 €

Inbegrepen: vlucht, transfers van en naar Schotse luchthaven , overnachtingen, ontbijt, lunch en avondmaal, excursies, transfers en toegangsgelden, begeleiding Nederlandstalige gids .

Niet inbegrepen:  Alcoholische dranken en fooien

Niveau:  voor iedereen, voor de bergwandeling is een normale tot goede conditie nodig maar er kan een alternatief worden voorzien

Accommodatie:  hotel

    

REISSHEMA

Uitstappen kunnen gewisseld worden volgens weeromstandigheden. Alle verplaatsingen in minibus of boot.


Dag 1:Heen en terugreis per vliegtuig vanuit Brussel/Amsterdam. Indien de vlucht vanuit Amsterdam is wordt er een minibus ingelegd naar Schiphol.



Aankomst Schotse luchthaven ophaling per minibus waarna we doorrijden naar een hotel aan de Oostkust niet ver van de luchthaven. Programma afhankelijk van de vluchturen.


Dag 2:

We nemen een boot naar The Isle of May waar we rondwandelen om alle zeevogels te bewonderen. We picknicken op het eiland. Doelsoorten: Jan van Gent, Papegaaiduikers, Zeekoet, Zwarte zeekoet, Alk, Kuifaalscholver, Noordse stormvogel, Drieteenmeeuw. In de avond rijden we naar Newtonmore in the Highlands.



Dag 3 - 5:

We verkennen het Nationaal Park van de Cairngorms zo groot als de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant samen. Op de meren kijken we uit naar duikers, zowel Roodkeeelduiker als Parelduiker en ook Kuifduiker kunnen hier in broedkleed waargenomen worden. We bewonderen de bloemenpracht op de bergen en in de valleien. De bergen zijn goed voor Alpensneeuwhoen, Schots sneeuwhoen en Morinelplevier, terwijl we in de bossen uitkijken voor kruisbekken en wie weet een Auerhoen. Edelherten worden zeker gezien. Visarend bezoeken we op de nestplaats.


Dag 6:

We rijden naar de Westkust en stoppen regelmatig om het wondermooie landschap te bewonderen. Onderweg kijken we uit naar Rode wouw en Steenarend. Het hotel ligt aan een prachtige zeearm en vandaar kan je o.a. Groenpootruiter, Bonte strandloper, Grote en Middelste zaagbek, Ijsduiker zien.


Dag 7:

We gaan met een speedboat de zee op vooral voor zeezoogdieren met flinke kans op dwergvinwalvis, dolfijnen (tuimelaars en andere soorten), bruinvis, gewone en grijze zeehond en zelfs Orca’s, ook de reuzenhaai, een tot 10 meter lange algeneter, is aanwezig. Daarnaast kunnen we weer alle zeevogels zien en hier ook Kleine en Grote Jager.

 

Dag 8

Eerst bezoeken we enkele idylische witzandstranden voor een close-up van Roodkeelduiker en we speuren naar arenden. Daarna rijden we terug naar het Nationaal park van de Cairngorms.


Dag 9:

Programma hangt af van de vluchturen maar normaal gezien moet er nog tijd zijn om de Insh Marshes te bezoeken vooraleer we naar de luchthaven rijden voor de terugvlucht.



Boekingen langs Starling klik hier


Voor meer info, geef me een seintje EMAIL